Nieuwe Amerikaan voor Aris Leeuwarden

Ar’Mond Davis.

Aris heeft voor het nieuwe basketbaljaar een Amerikaan vastgelegd die recentelijk nog te zien was in de Luxemburgse league.

Het betreft Ar’Mond Davis. De 25-jarige en 1.96 meter lange guard werd geboren in Tacoma (nabij Seattle) en genoot zijn opleiding op de universiteit van Alabama en daarna in Californië aan de UCSB University in Santa Barbara.

In het seizoen 2019-2020 kwam Davis uit voor BBC Arantia Larochette in Luxemburg. De Amerikaan kwam daar tot gemiddeld 30.6 punten en 8.4 rebounds per wedstrijd.

Aris-coach Vincent van Sliedregt over de versterking: ,,We zijn blij een veelbelovende speler als Ar’mond aan de groep toe te voegen. Een speler die goed past in het basketbal dat wij voor ogen hebben, zowel aanvallend als verdedigend. Daarnaast is het een speler die de fans op de banken krijgt.’’

Davis is de vierde versterking van de Leeuwarder basketbalclub voor het nieuwe seizoen in de BNXT League. Eerder werden de contracten Reinder Brandsma en Tim Hoeve verlengd en kwam José Dimitri Maconda over van Den Bosch.

Nieuws

Meest gelezen