Nieuw stichtingsbestuur Cambuur krijgt vorm

Het Cambuurstadion. FOTO ANP

Met drie van de vijf zetels bezet, gaat het nieuwe stichtingsbestuur van SC Cambuur vanaf zaterdag aan de slag.

Eerder dit seizoen leidden bestuursperikelen tot onrust binnen de club. Zo ging in november 2020 een voorgenomen terugkeer van Ype Smid als voorzitter van de Raad van Commissarissen niet door. Ook zijn kandidatuur voor een zetel in het stichtingsbestuur namens de certificaathouders viel eerder deze maand niet in goede aarde.

De vergadering van de certificaathouders om twee nieuwe bestuurders aan te dragen, ging niet door. De nog zittende leden van het stichtingsbestuur trokken zich terug, op Hayo Apotheker na.

De drie andere partijen in het stichtingsbestuur hadden al wel een kandidaat naar voren geschoven. Ronald Spoelstra (namens de gemeente Leeuwarden), Lars Hornstra (namens de supporters) en Harry van der Zee (namens de sponsoren) zijn nu benoemd door Apotheker. Hij stopt zelf zaterdag als zittend lid.

De twee leden namens de certificaathouders volgen later, waarna het stichtingsbestuur weer voltallig is. Samen met de directie en de Raad van Commissarissen bepaalt ze de koers van de club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur