Nieuw stadion Cambuur van de baan: ontwikkelaar Wyckerveste krijgt financiering niet rond

Impressie van het nieuwe Cambuurstadion. BRON WIDDERSHOVEN ARCHITECTEN

Stadionontwikkelaar Wyckerveste trekt zich terug. De Limburgse projectontwikkelaar krijgt de business case voor het nieuwe Cambuurstadion niet rond.

Met het terugtrekken door Wyckerveste is de bouw van een nieuw stadion voor Cambuur (in ieder geval voorlopig) van de baan. ,,Wyckerveste is niet in staat gebleken voldoende huurders te vinden”, zegt wethouder Friso Douwstra. ,,Ondermeer de huurovereenkomst met de Friese Poort kwam niet rond.” De huurovereenkomst met de Friese Poort was een belangrijke bron van inkomsten om de bouw van het stadion te financieren.

,,Het is niet waar dat wij te weinig huurders hadden”, reageert Hessel Meijer van Wyckerveste. ,,Ik vind het jammer dat de gemeente dat beweert. We zijn er alleen met de Friese Poort (die veel ruimte voor haar opleidingen in het nieuwe stadion zou huren, red.) niet uit gekomen. Wij dachten dat de prijs was afgesproken, en daar is discussie over ontstaan.”

Wethouder geeft moed niet op

,,Als je alles plat slaat, dan zou je die conclusie kunnen trekken”, reageert Remco Meijerink van de Friese Poort. ,,Maar Wyckerveste heeft met niemand sluitende afspraken kunnen maken. De businesscase werd smaller en smaller en Wyckerveste heeft andere tegenvallers proberen te compenseren in onze huurprijs.” Uiteindelijk ging het om een verschil van miljoenen euro’s aan huurprijs over een looptijd van vijftien jaar, stelt Meijerink.

Wethouder Hein de Haan is diep teleurgesteld. Maar geeft de moed niet op. ,,De beoogde bouwer Van Wijnen, Cambuur, de gemeente, Bouwbedrijf Dijkstra Draisma, de Friese Poort en het WTC willen allemaal doorgaan. Dus we gaan kijken of het op een andere manier toch te realiseren is.”

Lees ook | Cambuur baalt, maar houdt hoop op stadion: ‘We moeten de rug rechten en kijken waar er pleisters geplakt kunnen worden’

Nieuws

menu