Niet SC Cambuur, maar SC Heerenveen wordt de nieuwe club van Andries Noppert

Andries Noppert in het shirt van Go Ahead Eagles. FOTO ANP

Andries Noppert keept volgend seizoen voor SC Heerenveen. De club had onder meer concurrentie van SC Cambuur om de handtekening van de 28-jarige doelman uit Joure.

Noppert had na een goed halfjaar bij Go Ahead Eagles niet te klagen over belangstelling. Hij voerde onder meer een gesprek met Cambuur en werd vorige week door die club ook medisch gekeurd. Go Ahead Eagles wilde graag zijn aflopende contract verlengen en verder was ook FC Utrecht geïnteresseerd in de boomlange doelman.

Het wordt echter SC Heerenveen, dat op zoek was naar een vervanger van Erwin Mulder van wie het contract niet wordt verlengd. Met Noppert keert een oude bekende terug in het Abe Lenstra-stadion. Hij doorliep de opleiding van Heerenveen, maar debuteerde nooit in het eerste elftal. Noppert keepte vervolgens bij NAC Breda, Foggia, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles.

Saillant detail: Noppert keept zondagmiddag in het Abe Lenstra-stadion met Go Ahead tegen Heerenveen. Naast Noppert komen volgend seizoen trainer Kees van Wonderen en zijn assistent Paul Simonis vanuit Deventer naar het Abe Lenstra-stadion.

De komst van Noppert wordt onder meer besproken in Omroep Abe - de voetbalpodcast over Heerenveen van deze krant.

Nieuws

menu