Nick Doodeman maakt dinsdagavond tegen TOP Oss zijn basisdebuut bij SC Cambuur

Nick Doodeman. FOTO HENK JAN DIJKS

Nick Doodeman maakt dinsdagavond zijn basisdebuut bij SC Cambuur. Trainer Henk de Jong bevestigde maandag na de afsluitende training dat de kersverse aanwinst zal starten tegen TOP Oss.

Doodeman krijgt in het thuisduel als rechtsbuiten de voorkeur boven onder anderen Michael Breij, die bij de laatste wedstrijd van Cambuur tegen MVV nog op die plek stond. Toen was Doodeman er nog niet, hij werd op de slotdag van de transferperiode overgenomen van FC Volendam. Zijn eerste mogelijke optreden had het duel van vorige week op bezoek bij Jong Ajax kunnen zijn, maar die confrontatie werd afgelast. De wedstrijd staat komende vrijdagmiddag om half vijf alsnog op de rol.

,,Het zijn drukke dagen dus met drie wedstrijden in zeven dagen”, zei De Jong, wiens ploeg na de duels met TOP Oss en Jong Ajax volgende week maandag ook nog op bezoek moet bij Jong FC Utrecht. ,,Voor de spelers is het niet erg, lekker voetballen. We klagen dan ook niet, het is wat het is. We hebben een goede ploeg, een brede selectie en alle vertrouwen.”

Mitchel Paulissen zal er de komende weken vermoedelijk niet bij zijn. De middenvelder, net hersteld van knieklachten, verliet maandagmiddag geblesseerd de training. Hij liep een hamstringblessure op. De Jong: ,,Zonde voor ‘Mitchy’, even afwachten wat de schade is. Maar het zag er niet heel goed uit. Verder is iedereen fit. Dat is fijn.”

Afscheid Hampie Bakker

Door de ijzel trainde Cambuur maandag in de middaguren. In de ochtend kwamen al wel de in Leeuwarden woonachtige spelers naar het stadion. Dit om ook de rouwstoet van de vorige week overleden clubman ‘Hampie’ Bakker (88) een groet te kunnen brengen. ,,Een goede en fijne man”, aldus De Jong.

Nieuws

Meest gelezen