Neymar ontloopt extra straf voor woordenwisseling

Neymar ontloopt extra straf voor woordenwisseling ANP

De tuchtcommissie van de Franse voetbalcompetitie heeft besloten geen verdere stappen te ondernemen tegen Neymar. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain werd afgelopen maand met rood uit het veld gestuurd tijdens het verloren duel met Olympique Marseille (0-1). Neymar had aan het einde van de wedstrijd een verhitte woordenwisseling met de Spaanse verdediger Alvaro González, waarbij over en weer racistische en homofobe dingen zouden zijn geroepen.

In totaal werden vijf spelers met rood weggestuurd voor hun aandeel in het opstootje in de blessuretijd. Neymar kreeg rood nadat de scheidsrechter op advies van de VAR de tv-beelden had bekeken. Daarop was te zien dat hij Gonzalez een klap tegen het achterhoofd gaf. Het leverde de Braziliaan een schorsing van twee wedstrijden op.

De 28-jarige Neymar zei later dat Gonzalez hem racistisch had bejegend. Zo zou de Spanjaard hem "aap" hebben genoemd. Zelf zou Neymar homofobe dingen hebben geroepen. De tuchtcommissie onderzocht de zaak, maar vond geen overtuigend bewijs. Zowel Neymar als Gonzalez ontsnapt daarom aan een schorsing. Marseille meldde tevreden te zijn met de uitspraak. "Alvaro is niet racistisch, iedere beschuldigingen tegen hem over dit onderwerp is vals en ongegrond", aldus de Franse club van Kevin Strootman.

Nieuws

menu