Nederlandse CP-voetballers (met Jouster keeper Stefan Boersma) maken nog kans op vijfde plaats op WK

De Jouster keeper Stefan Boersma. FOTO KNVB

Het Nederlands team kan dit weekeinde nog vijfde worden op het WK CP-voetbal in Spanje. Oranje, met de Jouster keeper Stefan Boersma in het doel, versloeg Ierland na strafschoppen.

Een wereldtitel zit er niet meer in nadat Amerika eerder deze week in Salou korte metten maakte met Nederland. Maar een ereplek dus nog zeker wel. Tegen Ierland kwam Oranje met 1-0 achter, maar herstelde zich daarna snel. Het werd 3-3 in de reguliere speeltijd en 4-4 na verlenging. Nederland won vervolgens na strafschoppen.

,,Deze wedstrijden maken CP voetbal zo gaaf om te spelen’’, aldus Boersma in een reactie. ,,We winnen na strafschoppen. Zo vet om belangrijk voor het team te kunnen zijn.’’ Het afsluitende duel om plek 5 tegen Engeland staat voor zondag op de kalender.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). Er wordt zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m) dan normaal, het doel is ook kleiner (5m x 2m).

Nieuws

menu