Nard Brandsma wint weer op ‘zijn’ FK-schans

Nard Brandsma. FOTO SIMON BLEEKER

Op de dag dat hij eigenlijk zijn Friese titel fierljeppen had moeten verdedigen, won Nard Brandsma de zevende wedstrijd van dit Corona-seizoen. Met een mooie sprong van 21,07 pakte hij in Winsum de dagtitel.

Voor Brandsma was de eerste dagzege en vooral de afstand de eerste aansprekende van het ingekorte ljepjaar. De regerend Fries kampioen uit Workum was zoekende naar de vorm en lijkt die nu gevonden te hebben. Hij hield zijn wel al weken in vorm zijnde plaatsgenoot Ysbrand Galama af van de vijfde dagtitel op rij.

Een andere aansprekende zege werd behaald door Wytse Steensma. De springer uit Joure won de jongenscategorie met een persoonlijk- en schansrecord van 18,42. Steensma hoefde slechts twee centimeter toe te geven op de winnaar bij de junioren. Rutger Haanstra uit It Heidenskip won weer in die categorie met 18,44.

Bij de vrouwen ging de winst naar Maureen Poiesz uit Sneek. Zij verbeterde haar pr uit 2014 en zette deze op 15,71. Inger Haanstra was de beste bij de meisjes. De Heidenskipse noteerde 13,88 als winnende afstand.

Nieuws

menu