Nadal hekelt ver na middernacht schema van Roland Garros

Nadal hekelt ver na middernacht schema van Roland Garros

Nadal hekelt ver na middernacht schema van Roland Garros ANP

Rafael Nadal vond het speelschema van dinsdag op Roland Garros onverantwoord voor de tennissers. De twaalfvoudig kampioen sloeg zijn laatste bal om iets voor 01.30 uur en deed dat in herfstachtige omstandigheden.

"Ik snap echt niet dat ze vijf wedstrijden op Court Philippe Chatrier hebben gezet. Dat was een risico", zei Nadal na zijn zege in drie sets op de Italiaan Jannik Sinner. "Een dag eerder toen ik het schema toegestuurd kreeg, zag ik meteen dat het weleens laat kon worden omdat er een aantal potentiële lange partijen tussen zat. En het werden lange partijen. Dat is natuurlijk ook een beetje pech."

De partij tussen Dominic Thiem en Diego Schwartzman duurde meer dan vijf uur. Bovendien werd daarvoor nog een uitgestelde vierderondepartij uit het vrouwentoernooi gespeeld. Nadal: "Ik probeerde gewoon geduldig te zijn, alles te accepteren en zo positief mogelijk te zijn."

Te koud

Toen Nadal tegen Sinner begon, was het fris (13 graden Celsius) en er stond behoorlijk wat wind op het centercourt, waar het dak ondanks de late aanvangstijd open bleef. "Het is te koud om te tennissen. Ik weet dat voetballers het continu ervaren, maar zij zijn altijd in beweging. Wij stoppen, komen weer terug en hebben te maken met een kantwissel", aldus de 34-jarige Spanjaard.

Vanwege het coronavirus werd Roland Garros verplaatst van de maanden mei en juni naar oktober.