NBA moet ook duel Washington Wizards uitstellen om corona

NBA moet ook duel Washington Wizards uitstellen om corona ANP

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA worstelt met het coronavirus. Steeds meer wedstrijden moeten afgelast worden vanwege positieve testuitslagen en de strenge gezondheid- en veiligheidsregels. Washington Wizards heeft twee spelers die mogelijk besmet zijn met het virus en moest daarom de thuiswedstrijd tegen Utah Jazz afzeggen.

Bron- en contactonderzoek is nodig om uit te zoeken of het virus zich al binnen de selectie heeft verspreid. De Wizards hebben daarom niet het benodigde aantal van minimaal acht spelers om te kunnen aantreden. De ploeg uit Washington speelde eind vorige week tegen Boston Celtics, dat sindsdien niet meer heeft gespeeld vanwege coronazorgen. De wedstrijden tegen Miami Heat, Chicago Bulls en Orlando Magic werden allemaal afgelast.

De Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL gaat woensdag van start, maar ook daar zorgt het virus voor problemen. De afgelopen twee weken hebben 27 spelers van negen verschillende teams positief getest. Dallas Stars moest onlangs zelfs het trainingscomplex sluiten, omdat veertien spelers besmet bleken. De eerste drie wedstrijden van de Stars zijn uitgesteld.

Nieuws

menu