Murray steunt oproep om naam Margaret Court Arena te wijzigen

Murray steunt oproep om naam Margaret Court Arena te wijzigen ANP

Andy Murray steunt de oproep om Margaret Court niet langer als naamgever van het tennisstadion in Melbourne te laten fungeren. Volgens de tweevoudig Wimbledonkampioen komen de waarden van de Australische tennislegende niet overeen met de waarden van de tennissport. Court, in het bezit van liefst 24 grandslamtitels en daarmee recordhouder, wordt bekritiseerd vanwege haar harde uitspraken over het homohuwelijk en transgenders.

"Als je naar de Australian Open gaat, wil je je concentreren op het tennis. De mening van Court helpt daar niet bij", aldus Murray in gesprek met de website pridelife.com. "Wat betreft het hernoemen van de locatie; ik denk dat de sport daar echt rekening mee moet houden. Ik weet alleen niet wie daar de uiteindelijke beslissing over neemt."

Tennisgrootheden Martina Navratilova en John McEnroe riepen eerder al op om de naam van Court niet langer te vereren door de tweede arena op Melbourne Park naar haar te vernoemen. "Ze heeft duidelijk veel mensen beledigd en van streek gebracht door de jaren heen", aldus de 33-jarige Schot. "Ik denk dat de spelers zich zeker hebben uitgesproken en dat is positief."

Nieuws

menu