LDODK-trainer Mulder toch tevreden na terugkijken beelden

LDODK veroverde zaterdag zonder groots te spelen eenvoudig de punten tegen het naar de Korfbal League gepromoveerde Oost-Arnhem.

Coach Henk Jan Mulder instrueert de spelers van LDODK.

Coach Henk Jan Mulder instrueert de spelers van LDODK. FOTO HENK JAN DIJKS

Toen Henk Jan Mulder zaterdagavond in de auto zat, op weg naar huis in Drachten. speelde hij de wedstrijd van zijn team weer in zijn hoofd af. De coach had het gevoel dat LDODK/Rinsma Modeplein aanvallend te weinig had gebracht, ondanks de 27 gescoorde treffers. ,,Maar toen ik op zondagochtend de wedstrijd nog eens op beeld terugkeek, zag ik toch meer goede dingen dan er kennelijk bij mij waren blijven hangen. Ik was in eerste instantie echt te kritisch, zeker over ons aanvallende spel.”

Tot 4-4 kon Oost-Arnhem, dat vorig seizoen door loting (!) promoveerde vanuit de hoofdklasse, het aardig bijbenen, maar daarna was LDODK duidelijk te sterk voor de thuisclub. Via 6-13 en 11-16 werd het 13-21. ,,Dat was de grootste marge en daarna werden we wat slordiger”, zag Mulder. Oost-Arnhem kwam nog even op een verschil van vier goals, maar daarna gaf LDODK weer gas en was de wedstrijd gespeeld.

Tweede in de poule

Door de zege staat LDODK nu tweede in poule A, op twee punten van koploper PKC, dat zaterdag te gast is in Gorredijk. Mulder is benieuwd wat zijn ploeg in opbouw die middag kan laten zien. ,,Ik hoop dat we er ontspannen in gaan, lang bij kunnen blijven en wie weet wat er dan kan. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar.” Maar van moeten winnen is geen enkele sprake. LDODK heeft al 6 punten op zak en daarmee is de ploeg goed op weg zich bij de eerste vier te spelen.

Mulder ziet dat zijn team fit is, ondanks dat het zaalseizoen pas laat van start kon gaan. ,,We trainen volle bak en verwerken alles goed. Soms heb je wel de invloed dat de omstandigheden – zonder publiek, in een kille hal zonder beleving – waarin je speelt van invloed zijn. Maar dat is natuurlijk op geen enkele manier hard te maken.”

Zijn donderdag aangekondigde afscheid na het seizoen heeft volgens de Drachtster coach ook geen invloed op LDODK. ,,Wat ik hoor is dat de spelers en speelsters het jammer vinden dat ik vertrek. Maar ik denk dat het voor mij beter is om ermee te stoppen in de zomer. Beter een half jaar te vroeg aankondigen dan een week te laat”, aldus Mulder.

Geen eenvoudige beslissing

Toch was het geen eenvoudige beslissing. ,,Meestal neem ik die snel, maar hier heb ik toch echt twee weken over nagedacht. Maar ik denk dat het beter is voor mij. Ik weet, dat klinkt wat vaag, maar dat laat ik ook zo.”

Wat hij volgend seizoen gaat doen, weet Mulder nog niet. ,,Misschien doe ik wel een jaar niks. Dit werk is intens en ik doe het, naast een drukke, volledige baan, ook met volle overgave. Ik wacht rustig af.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
LDODK