Mourinho gunt Bale de tijd om in vorm te komen bij Spurs

Mourinho gunt Bale de tijd om in vorm te komen bij Spurs ANP

Coach José Mourinho van Tottenham Hotspur geeft Gareth Bale de tijd om aan zijn vorm te slijpen. De aanvaller uit Wales is na zeven jaar bij Real Madrid op huurbasis terug bij de Engelse club, maar heeft nog weinig speeltijd gekregen.

"Hij werkt hard, heeft nog geen minuut van de trainingen gemist en is eindelijk ook blessurevrij, maar 90 minuten voluit gaan is nog te veel gevraagd. Hij verbetert en hopelijk komt hij stel op een hoger niveau", zei de coach in aanloop naar de wedstrijd in de Premier League tegen Brighton & Hove Albion.

De Portugees luwde wel de verwachtingen omtrent zijn aanwinst, die destijds langs de flanken wervelde en veelvuldig scoorde. De razendsnelle Bale verdiende er een transfer mee naar Real Madrid en was even de duurste speler ter wereld. "Zeven jaar is een lange tijd, dus Gareth is niet meer dezelfde voetballer. Niet beter of slechter, maar anders. Spelers veranderen in de loop der jaren; ze proberen andere kwaliteiten en verantwoordelijkheden te ontdekken die passen in het tactische systeem van hun teams", aldus Mourinho.

Nieuws

menu