Mourinho deelt credits en ziet Spurs niet als titelkandidaat

Mourinho deelt credits en ziet Spurs niet als titelkandidaat ANP

José Mourinho, de trainer van Tottenham Hotspur, heeft zich bescheiden opgesteld als het gaat om het succes van Harry Kane en Son Heung-min. De twee aanvallers van de Spurs weten elkaar goed te vinden.

"Het is een feit dat dat stamt uit de tijd van Mauricio Pochettino. Ik wil niet alle credits, die deel ik graag met Mauricio. Ze spelen al lang samen, waarschijnlijk op een iets andere manier. Want Harry is nu niet altijd een nummer 9", zei Mourinho.

"Wat mij tevreden stemt is dat beiden topspelers zijn, maar ook nog eens goede vrienden. Er is geen sprake van jaloezie, beiden spelen voor het team."

Son bezorgde de Spurs maandagavond een benauwde 1-0 zege op Burnley en dat deed hij op aangeven van Kane, die de bal fraai verlengde uit een corner. De achterstand op koploper Everton bedraagt slechts twee punten. Toch ziet Mourinho zijn ploeg niet om het kampioenschap spelen.

"Ik zal onszelf nooit als titelkandidaat beschouwen", bekende Mourinho. "Maar we weten dat we met de spelers die we hebben iets speciaals kunnen doen. Dit zijn wel de wedstrijden waar je drie punten nodig hebt als je aan het einde van het seizoen bovenaan wilt staan."

Nieuws

menu