Motorracer Márquez weer onder het mes na openen raam

Motorracer Márquez weer onder het mes na openen raam ANP

Motorracer Marc Márquez is maandag voor de tweede keer aan zijn gebroken arm geopereerd na een ongelukje in zijn woning. De zesvoudig wereldkampioen moest onder het mes omdat een titaniumplaat in zijn arm na het openen van een zwaar raam was verschoven.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de Spanjaard een operatie moest ondergaan omdat hij te snel met trainen was begonnen. Márquez brak zijn bovenarm bij een crash in de eerste race van dit seizoen in de MotoGP in het Spaanse Jerez. Bij een operatie werd een titaniumplaat ingebracht. De Spanjaard wilde desondanks starten in de tweede race, vorig weekeinde eveneens in Jerez. Hij kreeg toestemming van de artsen en zat ook even op zijn Honda, maar besloot zelf dat hij nog niet in staat was te racen.

Márquez mist komend weekeinde ook de Grote Prijs van Tsjechië in de MotoGP. Hij neemt nu de tijd om te herstellen van de tweede operatie aan zijn gebroken rechterarm. De Duitse testrijder Stefan Bradl zal de plek van Márquez innemen bij het fabrieksteam van Honda. Bradl heeft genoeg ervaring in de MotoGP. De Duitser reed in 2016 zijn laatste volledige seizoen en had de voorgaande twee seizoenen al enkele optredens als vervanger.

Nieuws

menu