Motard na aanrijding Alaphilippe: kon er niets aan doen

Motard na aanrijding Alaphilippe: kon er niets aan doen ANP

Eddy Lissens, de motard die in de Ronde van Vlaanderen in aanraking kwam met Julian Alaphilippe, voelt zich schuldig. "Maar ik kon er niets aan doen", laat de 64-jarige motorrijder weten in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Lissens kreeg na het incident, waarbij de Franse wereldkampioen hard ten val kwam en breukjes in zijn hand opliep, veel kritiek te verduren. Onder anderen van teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step. Die liet boos weten dat de motard niets te zoeken had op de plek waar hij reed. "Dat raakt me heel diep. Ik voel me schuldig, ook al kan ik er helemaal niets aan doen. Ik doe dit al twintig jaar en zoiets overkwam me nog nooit."

Omdat de voorsprong van de drie koplopers Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Alaphilippe meer dan 20 seconden bedroeg, besloot Lissens zich uit te laten zakken naar achter de kopgroep. "De TV-mensen deden dat aan de linkerkant en wij kozen voor de rechterkant. Of we dit ook niet aan de andere kant hadden moeten doen? Wie zoiets zegt, heeft nog nooit in een koers gereden. Ik deed helemaal niks ongebruikelijks. Zulke dingen gebeuren honderd keer in een wedstrijd. Dit was gewoon een ongelukkig moment."

Nieuws

menu