Inspectie van Cambuurstadion wordt mogelijk vervroegd na ongeval bij NEC

Spelers van Cambuur juichen na een doelpunt tegen FC Groningen. ANP

De reguliere inspectie van het Cambuurstadion wordt mogelijk naar voren gehaald. De club gaat daarover na de herfstvakantie in gesprek met eigenaar Leyten.

Afgelopen zondag zakte een deel van het uitvak van het Goffertstadion in Nijmegen in elkaar onder het gewicht van springende en hossende Vitesse-aanhangers. Nadat twee jaar geleden al een deel van het dak van het AZ stadion was ingestort en enkele jaren daarvoor een dodelijk ongeval plaatsvond met een tribune in het Twentestadion, is er nu discussie over de veiligheid van de stadions.

Het Cambuurstadion is in december vorig jaar geïnspecteerd, het rapport over de inspectie is in januari naar de gemeente gestuurd en naar de KNVB. De volgende inspectie staat gepland voor december.

Eigenaar Leyten is verantwoordelijk voor de constructieve veiligheid van het Cambuurstadion. ,,Een tussentijdse check zou kunnen”, zegt Cambuur-directeur Ard de Graaf. ,,Al komt de reguliere controle al weer in zicht.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen