Moeizame overwinningen Duitsland en Spanje in Nations League

Moeizame overwinningen Duitsland en Spanje in Nations League

Moeizame overwinningen Duitsland en Spanje in Nations League ANP

Duitsland heeft in groep 4 van de A-divisie in de Nations League de eerste overwinning behaald. De ploeg van bondscoach Joachim Löw versloeg Oekraïne in Kiev moeizaam: 1-2. Voor de bezoekers kwamen Matthias Ginter en Leon Goretzka tot scoren. Ook Spanje won nipt, met 1-0 van Zwitserland.

Bij de tweede treffer van Duitsland ging doelman Cheorchi Boesjtsjan in de fout. De keeper van Dinamo Kiev is normaal de vierde keus. Door een uitbraak van het coronavirus waren onder anderen de eerste drie doelverdedigers voor bondscoach Andrei Sjevtsjenko niet beschikbaar. Het verzwakte Oekraïne verloor afgelopen woensdag nog kansloos van wereldkampioen Frankrijk (7-1).

Ondanks de vele afwezige basiskrachten bood Oekraïne in een aardig gevuld stadion Duitsland wel goed partij. In de 77e minuut werd het zelfs nog even spannend. Na een overtreding van Niklas Süle kon Roeslan Malinovski een strafschop benutten. De blamerende gelijkmaker bleef Duitsland bespaard.

Spanje

In Madrid opende Mikel Oyarzabal na amper een kwartier de score. Hij strafte geklungel in de Zwitserse defensie af. Spanje verzuimde daarna de marge te verdubbelen en ontsnapte in de slotfase nog aan 1-1.

Spanje leidt in de poule met zeven punten, gevolgd door Duitsland met vijf punten. Voor Spanje wacht dinsdag een uitwedstrijd tegen Oekraïne. Duitsland speelt thuis tegen Zwitserland.