Mitchell van Bergen naar Middlesbrough of Stade Reims? Het is SC Heerenveen om het even

Mitchell van Bergen. FOTO ANP

Een onverwachte wending in de transfer van Mitchell van Bergen: Middlesbrough heeft opeens concurrentie van Stade Reims. SC Heerenveen wacht af.

Heerenveen heeft met de Franse club, net als met Middlesbrough, een akkoord bereikt over de transfersom van zo’n 2 miljoen euro. De plotselinge interesse van Stade Reims verklaart waarom de overstap van Mitchell van Bergen naar Middlesbrough nog niet is afgerond.

Heerenveen kwam eind vorige week al tot overeenstemming met Middlesbrough over het transferbedrag. Binnen de muren van het Abe Lenstra-stadion was men ook verrast over de plotselinge interesse van Stade Reims. ,,Die club kwam pas in beeld nadat wij akkoord waren met Middlesbrough”, licht technisch manager Ferry de Haan toe. ,,Het gebeurt natuurlijk vaker dat meerdere clubs interesse hebben in een speler. Dat is met Mitchell nu ook het geval.”

Voor Heerenveen verandert er niets. Het bod van Stade Reims is volgens De Haan gelijkwaardig aan het bedrag dat Middlesbrough wil betalen voor de 21-jarige vleugelaanvaller. ,,De voorwaarden van de transfer blijven voor ons nagenoeg gelijk. Wij leveren er niet op in”, aldus De Haan. ,,Nu is het aan de speler zelf.”

Stade Reims eindigde vorig seizoen als veertiende in de Ligue 1. De club speelt dit weekend tegen Paris-Saint Germain. De kans is overigens groot dat Lionel Messi tijdens dat duel debuteert namens PSG.

Nieuws

menu