Mitchel Paulissen belandde bij Cambuur op de bank. Uitzichtloos? Moedeloos? Hopeloos? Niets daarvan

Een reserverol, de intrede van het coronatijdperk en een misgelopen promotie. Mitchel Paulissen liet zich er niet door kisten. Dat betaalt zich inmiddels zowel op als naast het veld uit.

Mitchel Paulissen in duel met Gaetan Bosiers van Helmond Sport.

Mitchel Paulissen in duel met Gaetan Bosiers van Helmond Sport. Foto: Henk Jan Dijks

De verwachtingen waren vorig seizoen na zijn overgang van Roda JC hooggespannen. Mitchel Paulissen belandde echter op de bank, zag vervolgens het coronavirus een promotie van Cambuur dwarsbomen en dezelfde selectie – en dus concurrentie – keerde terug voor dit seizoen. Uitzichtloos? Moedeloos? Hopeloos? Niets daarvan.

,,Het kan raar lopen, hè?”, klinkt het daags voor de topper tegen NAC Breda. Zijn eigen retorische vraag doet de 27-jarige voetballer glimlachen. Begrijpelijk, want wat opnieuw een reserverol leek te zullen worden is inmiddels een basisplaats. Op het veld bleef hij altijd hard werken. ,,Dat is beloond.”

En buiten het veld? Ga er maar aan staan: vorig jaar vanuit de vertrouwde omgeving in het zuiden des lands verhuisd naar het noorden. Familie en vrienden ver weg, alleen je teamgenoten als sociale contacten. Door het in maart ingetreden coronatijdperk was en is het nu eenmaal niet gemakkelijk om je sociale netwerk uit te breiden in een nieuwe omgeving. Toch bracht ook dat hem niet van de wijs.

,,Plezier in het voetbal is het belangrijkste, daar begint het mee. Ook toen ik vorig jaar reserve was en dit seizoen dat mogelijk weer het geval zou kunnen zijn, heb ik niet opgegeven. Natuurlijk twijfel je wel eens aan jezelf. Maar zorgen dat je er staat wanneer het team je nodig heeft; dat heb ik gedaan. Niet omdat het moest, maar omdat ik dat zelf ook écht graag wilde. Het is namelijk een leuke club, goede staf en fijne spelersgroep. Daar wil je aan bijdragen.”

'We hebben in de Cambuurselectie een mooi groepje waar we mee gamen'

Juist de positieve instelling, de band met zijn medespelers. Het zorgde ervoor dat hij sinds de intrede van corona nooit eenzaam of alleen is geweest in de stad, ver weg van zijn oude vertrouwde omgeving met familie en vrienden.

Toegegeven: een etentje, terrasje, bioscoopje en ga zo maar door; het zit er niet (of niet meer) in door de coronamaatregelen van de overheid. ,,Maar geen zorgen’’, zegt Paulissen. ,,Ik voel me niet opgesloten, heb het goed naar mijn zin. Zo hebben we in de Cambuurselectie een mooi groepje waar we mee gamen. We vermaken ons dus wel in eigen huis.”

Dat de Limburger ook buiten de lijnen in coronatijd het beste ervan probeert te maken, tekent zijn positieve instelling. Sportief gezien deed hij dat vorig seizoen ook toen voor hem als invaller vaak maar een bijrol was weggelegd. ,,Het knaagde wel eens aan me. Je wilt nu eenmaal altijd spelen. Maar ik moest wennen, ook aan de manier van spelen. Ik heb veel geleerd en de knop toen omgezet, ik wilde wat laten zien. Dus ik gaf niet op.”

Dat deed hij evenmin toen voor dit seizoen de voltallige selectie intact bleef en dus de concurrentie voorin en op het middenveld ook. Wat een uitzichtloze situatie had kunnen worden, zag Paulissen als een kans. En die greep hij enkele weken geleden. De Limburger speelde zich in de basis en Cambuur rijgt inmiddels de zeges én doelpunten aaneen.

Opstelling onduidelijk

Of hij tegen NAC Breda vanavond ook weer speelt, is onduidelijk. De opstelling gaf trainer Henk de Jong gisteren nog niet prijs. Of doelman Sonny Stevens fit is, is de vraag. Reservekeeper Pieter Bos is zes tot acht weken uit de roulatie met een voetblessure en Ragnar Orartmangoen (enkel) en Issa Kallon (hamstring) zijn er nog niet bij. Wel is Robin Maulun inzetbaar, een van Paulissens concurrenten. Gezien de afgelopen weken staat de Limburger echter vermoedelijk ‘gewoon’ aan de aftrap.

,,Gewoon, ach ja, wat is in deze tijden nog gewoon?”, klinkt het, verwijzend naar de coronacrisis, spelers die besmet blijken en wedstrijden die worden uitgesteld. ,,Ik ga in ieder geval nergens vanuit, ik moet hard blijven werken. Het beste ervan maken.”

En dat kan hij, zo heeft hij al bewezen.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur