Milan van Ewijk is trots op zichzelf en SC Heerenveen: 'We hebben ons terug in de wedstrijd gevochten'

Milan van Ewijk in duel met Virgil Misidjan. FOTO ANP

Milan van Ewijk had niet slechter aan het duel met FC Twente kunnen beginnen. Na zijn goal en overwinning op de Tukkers had de rechtsback na afloop alsnog een grote glimlach op zijn gezicht.

Van Ewijk zorgde met een rake knal voor de gelijkmaker en herstelde zich daarmee van zijn flater, waarmee hij de 0-1 van FC Twente-aanvaller Virgil Misidjan inleidde. ,,Na een fout moet je laten zien dat je de juiste instelling hebt”, blikt hij terug op de 2-1 overwinning van Heerenveen. ,,Dat heeft geresulteerd in een doelpunt en uiteindelijk drie punten. Ik ben trots op mezelf en het team.”

Heerenveen begon ronduit slecht aan het duel met Twente. ,,Gelukkig hebben wij een goede keeper die er een paar ballen uithield”, zei Van Ewijk over Andries Noppert, die zich maandag voor het eerst meldt bij het Nederlands elftal. ,,Na die openingsfase hebben we ons terug in de wedstrijd gevochten. Als iedereen zich aan de afspraken houdt, dan kunnen we ver komen. Feyenoord en Twente zijn clubs die, denk ik, in de top-5 eindigen. Wij hebben tegen ze gelijkgespeeld en gewonnen.”

Nieuws

menu