Milan Smit opnieuw in basis Cambuur en er is voorzichtig goed nieuws over Silvester van der Water: 'Het ziet er goed uit' | video

Smit opnieuw in basis bij Cambuur. Voorzichtig goed nieuws is er over Silvester van der Water

De opstelling van SC Cambuur kent zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard vermoedelijk weinig wijzigingen. Zo staat bijvoorbeeld Milan Smit opnieuw in de basis, net als de vorige week sterk debuterende Léon Bergsma.

Voorzichtig goed nieuws is er over Silvester van der Water: hij trainde deze week weer volop mee. Toch reist de vleugelspeler niet mee af naar Limburg. Van der Water is nog niet geheel speelklaar, trainer Henk de Jong wil geen risico nemen met de aanwinst. Die wacht door blessures aan enkel en bovenbeen nog altijd op zijn debuut bij Cambuur.

Ban breken

De Leeuwarders jagen in Limburg op hun eerste overwinning, net als overigens Fortuna zelf. Ook heeft Cambuur dit seizoen nog niet gescoord. In de nederlaag tegen Excelsior en in het gelijkspel bij FC Utrecht kreeg de ploeg daartoe al wel tientallen mogelijkheden. Het is volgens De Jong dan ook een kwestie van tijd voordat de ban gebroken wordt.

Mede daarom stelt de trainer opnieuw Smit voorin op naast Uldrikis en vleugelaanvaller Remco Balk. Centraal achterin vormt Léon Bergsma opnieuw een duo met Marco Tol en op rechts krijgt Doke Schmidt de voorkeur boven nieuweling Sai van Wermeskerken.

Nieuws

menu