Middenvelder Toornstra: Feyenoord was te angstig

Middenvelder Toornstra: Feyenoord was te angstig ANP

Jens Toornstra draagt al bijna 7 jaar het shirt van Feyenoord, maar nog nooit was de middenvelder zo dichtbij een goed resultaat in een uitwedstrijd tegen Ajax als zondag in de Johan Cruijff ArenA. "Dat maakt het niet minder erg", zei de middenvelder na een nederlaag van 1-0. "Iedereen zat stuk in de kleedkamer."

Alleen de eerste 25 minuten van de wedstrijd leken op de voorgaande uitduels van Feyenoord in Amsterdam. "We liepen alleen maar achteruit", erkende Toornstra. "We waren te angstig om vroeg te storen. Ajax had de controle en maakte een goal. Pas daarna gooiden we de schroom van ons af en kwamen we zelf ook aan voetballen toe. Maar wij scoorden helaas niet."

De 31-jarige Toornstra weet niet waarom Feyenoord zo angstig begon. "Misschien spelen de resultaten uit het verleden mee", doelde hij op een serie van achttien duels op rij in de hoofdstad met slechts 2 punten voor de club uit Rotterdam. "Maar na de eerste 25 minuten durven we wel en zijn we minimaal gelijkwaardig. We krijgen zelfs de beste kansen", doelde hij op mogelijkheden voor Steven Berghuis, Leroy Fer en een kopbal van Luis Sinisterra in blessuretijd. "We hadden minimaal eenmaal moeten scoren."

De teleurstelling over de nederlaag won het bij Toornstra over de tevredenheid over het spel van Feyenoord in het laatste uur van de wedstrijd. "Het doet vooral pijn dat we nu 6 punten achterstaan op Ajax. Laten we hopen dat we ons goede spel van vooral de tweede helft mee kunnen nemen naar de rest van het seizoen."

Nieuws

menu