Michel Vlap stapt definitief over naar FC Twente, kassa rinkelt bij SC Heerenveen

Michel Vlap in het shirt van FC Twente. FOTO ANP

Michel Vlap vervolgt zijn carrière bij FC Twente. De Sneker middenvelder tekent een driejarig contract met een optie op nog een extra seizoen in Enschede.

De transfer betekent niet alleen goed nieuws voor Vlap, die dolgraag zijn loopbaan wilde voortzetten bij FC Twente. Ook bij SC Heerenveen gaat de vlag uit. De club incasseert meerdere tonnen van de transfersom, volgens afspraak die drie jaar geleden was gemaakt toen Vlap vanuit het Abe Lenstra-stadion de overstap maakte naar Anderlecht. Bovendien kan Heerenveen een forse solidariteitsbijdrage tegemoetzien, omdat Vlap zijn volledige jeugdopleiding bij de club doorliep.

Anderlecht ziet op zijn beurt een deel van de investering terug. De Belgen betaalden in 2019 zo’n 8 miljoen euro voor Vlap. De Sneker middenvelder werd daarmee een van de duurste aankopen in de clubhistorie van paars-wit.

Nu gaat Vlap zich voor meerdere jaren verbinden aan Twente, dat zijn contract tot medio 2024 bij Anderlecht heeft afgekocht. De Sneker sluit, als de laatste formaliteiten zijn afgerond, meteen aan bij de selectie.

Nieuws

menu