Michel Vlap dicht bij definitieve transfer naar FC Twente

Michel Vlap in het shirt van FC Twente. FOTO ANP

Michel Vlap is dicht bij een definitieve transfer naar FC Twente. De Tukkers, die hem vorig seizoen al huurden van Anderlecht, kopen hem in dat geval van de Belgische club.

De 25-jarige Sneker maakte in 2019 de overstap van SC Heerenveen naar Anderlecht en kende vervolgens een goed debuutseizoen in Brussel. Hij werd met tien treffers clubtopscorer van Anderlecht. Het jaar erop kwam hij nagenoeg niet meer in de plannen van trainer Vincent Kompany voor. Vlap werd verhuurd aan Arminia Bielefeld, waar hij sensationeel startte met een doelpunt en een assist tegen Bayern München, maar zat bij de Bundesligaclub ook meer dan hem lief was op de bank.

Wat dat betreft voelde Twente vorig seizoen als een warm bad voor de aanvallende middenvelder. De Tukkers huurden hem voor een seizoen van Anderlecht. Vlap werd vervolgens een onomstreden pion in het elftal van Ron Jans. Met vijf treffers en twee assists kon hij weliswaar niet de uitstekende cijfers overleggen van zijn laatste jaar bij Heerenveen, toen hij zestien keer trefzeker was. Toch werd hij door zijn spel, inzet en rol binnen het elftal gewaardeerd in Enschede. Twente eindigde vorig seizoen als vierde in de eredivisie – de beste eindklassering sinds het seizoen 2013-2014.

Naast Twente is er interesse van Fortuna Sittard in de diensten van de Sneker middenvelder. De kapitaalkrachtige Limburgers versterkten zich onlangs al met de Turkse spits Burak Yilmaz en zien in Vlap een ideale man die in de buurt van Yilmaz kan voetballen.

Nieuws

menu