SC Cambuur met het schaamrood op de kaken terug naar Leeuwarden na bekeruitschakeling tegen De Treffers: 'Je moet jezelf ook belonen op een moment'

Een bekerafgang voor SC Cambuur in Groesbeek. Met De Treffers troffen de Leeuwarders - opnieuw - een club die zich ingroef na een doelpunt.

João Virginia probeert te voorkomen dat doelman Niels Kornelis van De Treffers de bal uit kan trappen. Hij krijgt voor de actie een rode kaart.

João Virginia probeert te voorkomen dat doelman Niels Kornelis van De Treffers de bal uit kan trappen. Hij krijgt voor de actie een rode kaart. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Blessuretijd en 1-0 achter, João Virginia komt mee naar voren tijdens een corner en maakt een overtreding (die maar door weinig mensen wordt waargenomen). De noppen naar voren, ernstig gemeen spel en dus: een rode kaart, beslist arbiter Joey Kooij. Brett Minnema trekt razendsnel zijn dikke jas uit, zijn wedstrijdshirt en handschoenen. Voor wie? Voor Doke Schmidt, die de wanten en het shirt aantrekt en als doelman verder moet. Het maakt het trieste en gênante beeld compleet: Cambuur is volledig in het hemd gezet door een tweededivisionist.