Messi laakt Barcelona voor afdanken Suárez

Messi laakt Barcelona voor afdanken Suárez ANP

Lionel Messi heeft opnieuw een sneer uitgedeeld naar de clubleiding van FC Barcelona. De Argentijnse sterspeler vindt dat zijn mede-aanvaller Luis Suárez respectloos is behandeld. De Uruguayaan werd door de nieuwe coach Ronald Koeman overbodig bevonden. Deze week volgde een transfer naar Atlético Madrid.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu had Suárez na de 8-2-afstraffing door Bayern München in de Champions League niet op een lijst gezet van spelers die per se niet mochten vertrekken uit Barcelona. Koeman zei kort na zijn aanstelling dat hij Suárez, wiens contract nog een jaar doorliep, niet nodig had. "Je verdiende een afscheid dat past bij wat je bent: een van de belangrijkste spelers uit de clubhistorie die met de club en voor zichzelf grote dingen heeft bereikt", schreef Messi vrijdag op zijn Instagram-account. "Je hebt het niet verdiend hoe zij je eruit hebben gegooid. Maar de waarheid is dat niets me hier nog verbaast."

Suárez had donderdag bij zijn afscheid nog mooie woorden over voor Messi die, zo was hem ooit ingefluisterd, zo moeilijk zou zijn in de omgang. Suárez verklaarde dat ze juist de beste vrienden waren geworden. "Het zal een vreemde gewaarwording zijn om je in een ander shirt te zien en nog vreemder om tegenover je te staan", aldus Messi.

De 33-jarige Messi laat zich sinds vorig jaar regelmatig negatief uit over de club waar hij vrijwel zijn hele leven heeft gevoetbald. Dit jaar haalde hij onder meer uit naar technisch directeur Eric Abidal en naar Bartomeu en liet hij zich kritisch uit over zijn medespelers. Barcelona begint de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Nieuws

menu