Mercedes gunt Grosjean laatste testrit in F1-bolide

Mercedes gunt Grosjean laatste testrit in F1-bolide ANP

Coureur Romain Grosjean is niet in staat om te racen tijdens de laatste Grand Prix van dit seizoen, en kan daarom niet op de baan afscheid nemen van de Formule 1. Team Mercedes gunt de Fransman daarom een laatste F1-testronde in een van hun racewagens om zijn carrière in de koningsklasse van de autosport op een waardige manier af te sluiten.

Volgens Motorsport.com heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff gezegd dat hij bereid is mee te werken aan een laatste testronde. "Als we dit mogen doen, en geen enkel ander team waarvoor hij racete hem zo'n kans wil geven, dan zullen we dit doen," zei Wolff.

De 34-jarige Grosjean crashte vorige week zwaar tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zijn racewagen brak in tweeën en dat leidde tot een vuurzee. Grosjean wist daaruit te ontsnappen maar liep wel brandwonden op, vooral aan zijn handen. De laatste GP van dit seizoen in Abu Dhabi van volgend weekend moet hij daarom laten schieten. De Fransman heeft daarnaast geen stoeltje voor volgend seizoen. Hij moet net als zijn Deense teamgenoot Kevin Magnussen weg bij Haas, dat met Nikita Mazepin en Mick Schumacher al twee talentvolle coureurs heeft vastgelegd voor volgend jaar.

De privé-test voor Grosjean zal waarschijnlijk plaatsvinden in een tenminste twee jaar oudebolide. Dat betekent dat hij in theorie de titel-winnende Mercedes W10 van vorig seizoen mag besturen, ervan uitgaande dat de testrit in 2021 wordt uitgevoerd. Grosjean's huidige team Haas heeft nog niet bevestigd of het openstaat voor een privé-test. Ook zijn voormalige ploeg Renault heeft nog niets laten horen.

Grosjean debuteerde in 2009 in de Formule 1. Hij deed mee aan 181 grands prix, waarin hij 391 punten bij elkaar reed. De Fransman haalde tien keer het podium, maar stond nooit op de hoogste trede.

Nieuws

menu