Mercedes F1-team: 'Nyck de Vries heeft indruk gemaakt bij test'

FOTO DAIMLERBENZ/LAT IMAGES

Nyck de Vries (Uitwellingerga) maakte dinsdag ook op het team van Mercedes indruk met zijn snelheid en foutloze optreden tijdens zijn eerste optreden ooit in een F1-wagen.

Mercedes’ trackside engineer-directeur Andrew Shovlin kijkt in een persverklaring van het team tevreden terug op de test van de Friese coureur. ,,Het was Nycks eerste keer in de Formule 1, maar hij maakte zich de auto al snel eigen. Ook zijn snelheid was erg goed. Dat heeft indruk op ons gemaakt.”

De Vries eindigde in de tijdenlijst als tweede op tweetienden van routinier en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso (Renault). Mercedes reed echter met vollere tanks en richtte zich niet per se op snelle ronden.

De Vries reed 110 foutloze ronden en troefde onder anderen Formule E-teamgenoot Stoffel Vandoorne af. Dat viel op, want de Belg heeft twee jaar F1-ervaring en is reserverijder van het F1-team. Toen Lewis Hamilton vorige week vervangen moest worden, koos de renstal echter voor Williams-rijder George Russell. Na de test van gisteren heeft ze ook een beeld van wat De Vries kan.

Dat was ook mede de bedoeling van Mercedes bij de test, aldus Shovlin. ,,Nyck helpt ons in de simulator al bij onze F1-werkzaamheden. Het is goed voor hem én voor ons om hem nu in de echte wagen te hebben laten rijden.”

De Vries zelf ook tevreden

Zijn debuut in een F1-wagen beviel De Vries goed. ,,Dit is van een andere planeet”, zei de coureur uit Uitwellingerga dinsdag vanaf het Yas Marina Circuit . ,,Ongelooflijk wat een Formule 1-auto kan. De bochtensnelheden, hoe laat je kunt remmen. Heel onwerkelijk. Ik ben blij dat ik heb kunnen laten zien wat ik kan en vooral dat Mercedes tevreden is.”

Wat er eventueel nog meer in het vat zit, weet de Friese coureur niet. ,,Maar iedere kans die op je pad komt moet je pakken. Het was een geweldige ervaring, ik ben Mercedes erg dankbaar.”

Nummer 21

Dat De Vries met nummer 21 reed, had geen specifiek persoonlijke reden; het is een nummer dat Mercedes gebruikt voor testrijders. Dat geldt ook voor nummer 22, waar Vandoorne mee in actie kwam.

Nieuws

menu