Meevaller Cambuur door transfer oud-speler Robertha

Nigel Robertha in actie tegen De Graafschap. FOTO HENK JAN DIJKS Foto: Henk Jan Dijks

SC Cambuur kan een leuk zakcentje tegemoet zien. De club profiteert van de transfer van oud-speler Nigel Robertha. Hij verkast van Levski Sofia naar DC United.

De Bulgaarse club maakte deze week bekend dat het de voormalige spits van de Leeuwarders heeft verkocht aan de club uit Washington. Amerikaanse media meldden dinsdag dat ook volgens DC United de transfer rond is. Met de overgang is een bedrag gemoeid van omgerekend 1 miljoen euro. Levski Sofia nam Robertha in de zomer van 2017 voor enkele tonnen over van Cambuur. De Leeuwarders bedongen daarbij een doorverkooppercentage.

Financieel directeur Gerald van den Belt bevestigt desgevraagd dat Cambuur een geldbedrag zal ontvangen. „Wij krijgen een percentage van deze transfersom minus het bedrag dat we al hebben gehad. Dus het is niet een percentage van dat miljoen, maar van een lager bedrag.” Hij wil niet zeggen om hoeveel het gaat, maar erkent wel dat het om „iets met vier nullen” gaat. Van den Belt: „Mooi meegenomen dus.”

Robertha kwam namens de Leeuwarders tussen 2019 en medio 2019 in 53 wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij 16 keer. Voordat hij bij Cambuur speelde, doorliep hij de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdammers krijgen, net als de zaakwaarnemer van Robertha, ook een deel van de opbrengst van de transfersom.

Nieuws

menu