Nyck de Vries zestiende in eerste vrije training. Max Verstappen moet teamgenoot en Alonso voorlaten

Foto: NurPhoto via Getty Images

Foto: NurPhoto via Getty Images

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training van 2023 op het Bahrain International Circuit de derde rondetijd geklokt. De limburger moest ruim zestienden toegeven op teamgenoot Sergio Pérez. Fernando Alonso zette de tweede tijd op het bord. Nyck de Vries klokte de zestiende tijd.

Terwijl het kwik boven de 28 graden reikte, begonnen de coureurs om 14:30 plaatselijke tijd aan de eerste trainingssessie van het seizoen. En dat is ook gelijk een van de minst zeggende van het jaar. De omstandigheden waarin werd gereden zullen tijdens de kwalificatie en de race namelijk heel anders zijn. Dan is de zon al lang onder en de buitentemperatuur inclusief asfalt een stuk koeler.

Vlot

De meeste teams gebruikten de sessie dan ook om vooral meters te maken. Kijken of na de testdagen van vorige week nog alles goed aanvoelt. En goed aanvoelen deed het in ieder geval bij Sergio Pérez. De Mexicaan ging al vrij vlot naar de snelste tijd (1:32.758) waar de concurrentie eigenlijk niet bij in de buurt kwam. Fernando Alonso zette de tweede tijd neer en moest ruim viertienden toegeven. Verstappen werd derde met een tijd van 1:33.375. Hij was zestienden langzamer dan zijn teamgenoot.

Ferrari en Mercedes bleven nog een beetje achter. Charles Leclerc zette de vijfde tijd neer terwijl Carlos Sainz het langzaamste van allemaal rond ging. De Spanjaard was op enig moment snel onderweg, maar uitgerekend in die ronde maakte hij een spin. Lewis Hamilton en George Russell werden respectievelijk tiende en elfde.

Nyck de Vries klokte de zestiende tijd en moest vier tienden toegeven op teamgenoot Yuki Tsunoda.