Matthews renner van Sunweb met corona, ploeg blijft in Giro

Matthews renner van Sunweb met corona, ploeg blijft in Giro ANP

Michael Matthews is de wielrenner van Team Sunweb die op de rustdag van de Ronde van Italië positief is getest op het coronavirus. De 30-jarige Australiër is in verplichte quarantaine gegaan en mag niet meer van start gaan in de Giro.

De andere renners en stafleden van Sunweb zijn allemaal negatief uit de test gekomen, onder wie kopman Wilco Kelderman, de huidige nummer twee in het algemeen klassement. De ploeg heeft besloten in koers te blijven en zal dinsdag gewoon starten in de tiende etappe.

In totaal werden 571 coronatests afgenomen in de Giro. Twee renners en zes stafleden testten positief op de rustdag. De andere renner die besmet is met Covid-19 is Steven Kruijswijk. De kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma moet evenals Matthews de koers verlaten. De Australische ploeg Mitchelton-Scott telde vier positieve coronagevallen in de staf en besloot in zijn geheel zich terug te trekken uit de Ronde van Italië.

Sunweb meldt dat Matthews zich gezond voelt en ook geen klachten heeft, maar de protocollen schrijven voor dat renners die positief testten in zelfisolatie gaan.

Nieuws

menu