Marwin Talsma uit Grou keert terug op het oude nest; wil aan schaatsen weer net zoveel lol beleven als aan het leven op en langs het water

Na een teleurstellend schaatsseizoen maakte Marwin Talsma de balans op. Bij de AH Zaanlander-ploeg zat hij niet op de juiste plek. De Grouster keert terug naar Team Frysk. Hij wil aan schaatsen weer dezelfde lol beleven als het plezier dat hij krijgt van klussen aan zijn klipper.

Marwin Talsma bij zijn geliefde water in Grou. Komend schaatsseizoen wil hij bij Team Frysk ook het plezier terugvinden op bevroren water.

Marwin Talsma bij zijn geliefde water in Grou. Komend schaatsseizoen wil hij bij Team Frysk ook het plezier terugvinden op bevroren water. Foto: Neeke Smit

Hij is druk. Er ligt nog nergens ijs, maar de dagen van schaatser Marwin Talsma vliegen voorbij. Is hij niet aan het trainen, dan is hij wel aan het klussen aan boord van zijn klipper Grutsk . Tegelijkertijd heeft hij twee sloepen in de verhuur, die zeker nu het vaarseizoen is begonnen dikwijls vanuit Grou uitvaren.