Culthelden over kampioen Cambuur (6/7) | Mark de Vries: 'SC Cambuur verdient de eredivisie'

Mark de Vries Foto: Catrinus van der Veen

Naar aanleiding van het kampioenschap van SC Cambuur vroeg de LC zeven culthelden naar wat zij van de Leeuwarders verwachten. Dit is deel 6 van de 7: Mark de Vries, tussen 2008 en 2012 speler van de club en winnaar van de Gouden Stier in het seizoen 2009/2010.

‘Met vier jaren heb ik nooit zo lang bij een club gezeten als Cambuur. Altijd meedoen om de prijzen, play-offvoetbal gespeeld. Een geweldige tijd, die ik koester. Met alle assistent-trainers van Henk de Jong heb ik zelf nog gevoetbald. Nog steeds heb ik contact met jongens uit die teams van toen.

Ik kom nu niet zo vaak meer bij Cambuur, ook door corona, maar áls ik in Leeuwarden ben voelt het meteen goed. Ik vind het fantastisch wat ze dit seizoen hebben gepresteerd. Dan praat ik niet alleen over het voetbal, maar ook over de uitstraling van de trainers en spelers.

Geen poeha, ook al weten ze heus wel dat ze de beste ploeg hebben, maar altijd met respect voor de tegenstander. Vind ik mooi. Dit kampioenschap is ze gegund. De club verdient de eredivisie. Nu hopen dat ze er structureel in kunnen blijven.’

Lees alle verhalen over de promotie en het kampioenschap van Cambuur in het dossier ‘Promotie Cambuur’ .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Promotie Cambuur
Cambuur