Maradona in ziekenhuis met bloedarmoede en uitdroging

Maradona in ziekenhuis met bloedarmoede en uitdroging ANP

Diego Maradona is een ziekenhuis in La Plata opgenomen met verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Deze aandoeningen waren het gevolg van psychische klachten. Hij herstelt inmiddels goed in de kliniek, aldus zijn lijfarts Leopoldo Luque, die ontkende dat de toestand van zijn patiënt iets te maken heeft met het coronavirus.

Maradona werd maandag met een verzwakte gezondheid naar het ziekenhuis gebracht. "Hij ondergaat nog steeds medische testen. Hij zal ook een langdurige behandeling moeten ondergaan. Ik hoop in elk geval dat hij zeker tot en met woensdag in het ziekenhuis wil blijven", liet Luque weten.

Volgens de dokter voelde de voormalige superster van onder meer Napoli, FC Barcelona en Boca Juniors zich al een tijdje niet lekker. Maradona vierde vrijdag zijn 60e verjaardag.

"Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", legde Luque uit. "Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daar onder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen. Diego is iemand die soms geweldig is en soms niet zo. Het zou 10.000 keer beter met hem kunnen gaan. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn."

Vanuit de hele voetbalwereld stroomden vorige week de felicitaties binnen bij Maradona, die zich op zijn 60e verjaardag even liet zien op het veld bij Gimnasia y Esgrima, de club uit La Plata waar hij als trainer werkt. 'Pluisje' maakte een broze en verwarde indruk. Hij moest door begeleiders van de club het veld op worden geholpen. Hij kreeg onder meer een grote taart en een ingelijst shirt van Gimnasia y Esgrima met daarop 'DM60', zijn initialen en leeftijd. De ploeg van Maradona won op zijn verjaardag met 3-0, maar de jarige ging al tijdens de wedstrijd naar huis.

Nieuws

menu