Manon Scheepstra trekt zich terug voor NK kaatsen na dreiging boycot

Manon Scheepstra met Daniel Iseger na de verloren finale op het NK in 2018. FOTO HENK JAN DIJKS

Kaatsster Manon Scheepstra heeft zich woensdag teruggetrokken voor het Nederlands kampioenschap kaatsen voor vrouwen, op 22 juni in Easterein. Collega-kaatssters dreigden met een boycot als ze zou meedoen namens de afdeling Huizum.

Scheepstra had toestemming van kaatsbond KNKB om voor Huizum uit te komen, omdat de kaatsster heeft laten weten op een adres te wonen dat onder Huizum valt. Binnen de kaatswereld is daarover ergernis ontstaan. Scheepstra zou samenwonen met haar partner Daniël Iseger op een adres dat onder Goutum valt. Ze zou dan ook voor Goutum moeten uitkomen. Iseger kreeg onlangs een schorsing van drie wedstrijden omdat hij voor Huizum kaatste en niet voor Goutum.

Verschillende afdelingen dreigden woensdag een brandbrief naar de KNKB te sturen, waarin ze een boycot van het NK in Easterein aankondigden omdat ze de gang van zaken oneerlijk vinden. Wommels en het organiserende Easterein zouden de brief opsturen. Met het terugtrekken van Manon Scheepstra is de boycot nu van de baan.

Lees ook: Manon Scheepstra kaatst 'gewoon' voor Huizum, Iseger vecht schorsing aan

Nieuws

menu