Manon Scheepstra sluit seizoen 2021 in stijl af

FOTO LC

De vrouwen hoofdklas kaatsten zondag hun laatste wedstrijd van het seizoen. Het werd uiteindelijk een fantastische dag voor Manon Scheepstra. Ze won de door elkaar loten partij samen met Inge Jansma en Iris Oosterban en werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

Na afloop mocht Scheepstra ook nog haar klassementsprijs ophalen. Met in totaal 49 punten won ze met overtuiging het klassement dit seizoen. Haar vrijeformatie-maten Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra werden tweede en derde in het klassement.

Niet alleen voor Scheepstra was de overwinning in Leeuwarden bijzonder, ook voor haar maten Jansma en Oosterban. Zij wonnen voor de eerste keer op de vrouwen hoofdklas.

In de finale was trio Jansma te sterk voor Annet de Haan, Anne Monfils en Marrit Zeinstra. In de finale kwam de Haan c.s. mede door een bovenslag van Monfils op 2-3 6-6 met 2-4 voor, maar het bleek niet genoeg voor de winst. Jansma c.s. kwam terug tot 4-4. Vervolgens sloeg Jansma op 4-4 6-6 een prachtige zitbal. Daarna volgde een snel eerst met twee zitballen van Jansma en één van Scheepstra. De winst werd uiteindelijk binnen gehaald op 5-4 6-2. Op deze stand sloeg Scheepstra boven.

De derde prijs in Leeuwarden ging naar Roelie Kroondijk, Margriet Bakker en Harmke Siegersma. Zij wonnen de strijd om de derde prijs met 5-2 6-0. Op deze stand sloeg Bakker een zitbal. Voor zowel Bakker als Siegersma was dit de laatste wedstrijd bij de vrouwen hoofdklas. Zij hebben besloten te stoppen na dit seizoen.

Nieuws

Meest gelezen