Manchester City wil voor tweede keer naar halve finales CL

Manchester City wil voor tweede keer naar halve finales CL ANP

Manchester City hoopt zich zaterdag voor de tweede keer in de historie te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Het elftal van trainer Pep Guardiola neemt het in de kwartfinales in Lissabon op tegen Olympique Lyon, de club van Oranje-international Memphis Depay. De eerste keer dat Manchester City de halve finales bereikte was in 2016. De uiteindelijke winnaar Real Madrid was toen te sterk.

Vorig seizoen troffen City en Lyon elkaar ook in de Champions League. Lyon won in de groepsfase in Engeland en speelde in eigen stadion gelijk. De Franse club houdt zich nu vast aan die resultaten. Lyon haalde ook vertrouwen aan de verrassende uitschakeling in de vorige ronde van de Italiaanse kampioen Juventus.

De wedstrijd tussen Manchester City en Olympique Lyon is ook voor Ajax van belang. Als Lyon verliest, zijn de Amsterdammers komend seizoen zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League.

De winnaar van City - Lyon neemt het woensdag in de halve finales op tegen Bayern München, dat vrijdag FC Barcelona uitschakelde. Een dag eerder nemen RB Leipzig en Paris Saint-Germain het in de andere halve finale tegen elkaar op.

Nieuws

menu