Manchester City koopt Portugese verdediger Dias van Benfica

Manchester City koopt Portugese verdediger Dias van Benfica ANP

Manchester City neemt centrale verdediger Rúben Dias over van Benfica. De Engelse topclub betaalt 68 miljoen euro voor de Portugese international plus een bonus van 3,6 miljoen, aldus de club uit Lissabon op haar website.

Tegelijkertijd bewandelt verdediger Nicolás Otamendi de omgekeerde weg voor een bedrag van 15 miljoen euro. De 32-jarige Argentijn speelde vijf seizoenen voor City.

Dias (23) speelt sinds 2017 in de hoofdmacht van Benfica. Hij was vorig jaar basisspeler in het Portugese elftal tijdens de gewonnen finale van de Nations League tegen Oranje en werd toen uitgeroepen tot 'man of the match'.

Met de miljoenendeal hoopt de Engelse topclub haar defensieve problemen op te lossen. Zondag ging de ploeg van trainer Pep Guardiola hard onderuit in de Premier League tegen Leicester City (2-5).

Manchester City versterkte zich eerder deze transferperiode al met de Nederlandse verdediger Nathan Aké, maar kampte alsnog met een gat in de defensie. De Fransman Aymeric Laporte is nog afwezig vanwege de naweeën van een coronabesmetting.

Nieuws

menu