Manchester City gaat door met winnen in Premier League

Manchester City gaat door met winnen in Premier League ANP

Manchester City lijkt hard op weg naar het kampioenschap van de Premier League. De Spaanse coach Pep Guardiola zag zijn elftal zaterdag winnen van Tottenham Hotspur, 3-0. De voorsprong op achtervolger Leicester City is 7 punten, met nog een extra wedstrijd voor de boeg ook. De Spurs zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plaats.

Na 23 minuten kreeg City een strafschop, na een vermeende overtreding op de Duitser Ilkay Gündogan. De Spanjaard Rodri benutte het buitenkansje, al zat doelman Hugo Lloris nog met de hand aan de bal die hij misschien wel had moeten hebben.

Kort ervoor was Manchester City ontsnapt aan een achterstand. Buiten bereik van keeper Ederson schoot Harry Kane een vrije trap op de binnenkant van de paal.

Vlak na de hervatting liep City verder uit. Gündogan schoot van dichtbij raak, na een solo van Raheem Sterling. De Duitser maakte ook de 3-0. Opvallend was dat de assist kwam van de voet van Ederson, de doelman die vanuit zijn eigen strafschopgebied zijn medespeler met een prachtige trap in het andere strafschopgebied lanceerde. Gündogan moest kort na zijn tweede treffer wel geblesseerd van het veld.

Steven Bergwijn bleef op de bank bij Tottenham, dat Gareth Bale nog wel zag invallen.

Nieuws

menu