Manchester City begint zonder Agüero en Laporte

Manchester City begint zonder Agüero en Laporte ANP

Manchester City kan maandag bij de eerste wedstrijd van het seizoen in de Premier League nog niet beschikken over Sergio Agüero en Aymeric Laporte. Agüero, de topschutter uit Argentinië, is nog niet helemaal hersteld van een operatie aan de knie die hij eind vorig seizoen onderging. Bij Laporte werd eerder het coronavirus geconstateerd.

Riyad Mahrez, die ook positief testte op het virus, is wel weer beschikbaar. De nummer 2 van het afgelopen seizoen speelt uit bij Wolverhampton Wanderers. City kwam in het eerste speelweekeinde van de Premier League nog niet in actie.

"Agüero heeft nog niet met de groep getraind", zei coach Pep Guardiola. "Dat betekent automatisch dat de wedstrijd nog te vroeg komt voor hem. Aymeric is weliswaar hersteld van corona, maar was vandaag pas voor de eerste keer weer bij ons."

Nathan Aké is een van de nieuwelingen bij Manchester City. Volgens Guardiola doet de Nederlandse verdediger het goed. "Maar laten we niet vergeten dat hij wat tijd nodig heeft om zich aan te passen in een zeer competitieve selectie. Nathan is achterin op meerdere posities inzetbaar. Misschien als er blessures zijn, krijgt hij binnenkort een kans."

Nieuws

menu