Malen en Götze keren terug in basiselftal PSV

Malen en Götze keren terug in basiselftal PSV ANP

PSV begint de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia in de Europa League met Donyell Malen en Mario Götze in de basis. Beide spelers ontbraken zondag tegen Vitesse, toen PSV met 2-1 onderuit ging. Götze had toen nog een spierblessure en Malen werd door trainer Roger Schmidt lange tijd gespaard. De aanvaller deed alleen het laatste half uur mee.

Malen en Götze nemen de plekken in van Eran Zahavi en Mauro Júnior. Zahavi ontbreekt op Cyprus omdat hij vanwege het coronavirus het land nog niet in mag. Mauro Júnior zit in Nicosia op de reservebank.

De basisploeg van PSV is verder ongewijzigd. Jordan Teze mocht van de Cypriotische autoriteiten eerst ook het land niet in, maar de verdediger kreeg donderdag alsnog toestemming. Teze vormt tegen Omonia Nicosia een centraal verdedigingsduo met Olivier Boscagli.

PSV mist tegen Omonia aanvoerder Denzel Dumfries, Nick Viergever, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joel Piroe, Maxime Delanghe en ook Zahavi vanwege het coronavirus. Malen draagt de aanvoerdersband. De Eindhovenaren startten de groepsfase vorige week met een thuisnederlaag tegen Granada: 1-2.

Opstelling PSV: Mvogo; Hendrix, Teze, Boscagli en Max; Götze, Sangaré, Thomas en Ihattaren; Malen en Madueke.

Nieuws

menu