Maguire terug in Engelse selectie, Greenwood en Foden niet

Maguire terug in Engelse selectie, Greenwood en Foden niet ANP

Bondscoach Gareth Southgate heeft Harry Maguire weer in de selectie van het Engelse nationale voetbalteam opgenomen. De aanvoerder van Manchester United raakte zijn plek in het nationale team kwijt vanwege een vechtpartij in Griekenland, maar is weer in genade aangenomen door de bondscoach.

De 27-jarige verdediger raakte in augustus in opspraak toen hij op het vakantie-eiland Mykonos deelnam aan een vechtpartij, en werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden en 10 dagen. Maguire heeft de beschuldigingen ontkend en is in beroep gegaan tegen de uitspraak.

De jonge internationals Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) zijn nog niet welkom in de selectie van Southgate. Begin september werd het tweetal geschorst wegens het overtreden van de coronaregels. De voetballers zouden gedurende het verblijf in IJsland voor een wedstrijd in de Nations League vrouwen hebben meegenomen naar hun hotelkamer.

Debutanten

Ter vervanging van de aanvallers heeft de bondscoach voor het eerst Everton-spits Dominic Calvert-Lewin opgenomen. Ook Harvey Barnes (Leicester City) en Bukayo Saka (Arsenal) maken hun debuut in de selectie.

Engeland speelt in oktober een oefenduel tegen buurland Wales, en twee wedstrijden in de Nations League tegen België en Denemarken.

Nieuws

menu