Loting voor EK voetbal 2024 in concertzaal Hamburg

Loting voor EK voetbal 2024 in concertzaal Hamburg ANP

Het duurt nog even, maar de Duitse voetbalbond DFB heeft nu al besloten dat de loting voor het EK voetbal van 2024 in Hamburg wordt gehouden. Om precies te zijn in Elbphilharmonie, de peperdure concertzaal op de oever van de rivier de Elbe.

De loting is in december 2023. Wanneer precies, dat wordt later bekend. Aan het EK 2024 doen weer 24 landen mee. Zij worden bij de loting verdeeld over zes groepen van vier. De wedstrijden zijn in juni en juli 2024 in de Duitse steden Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Keulen, Leipzig, München en Stuttgart.

"We willen met dit toernooi grenzen verleggen en bruggen bouwen", zegt toernooidirecteur Philipp Lahm. "Het feit dat de loting plaatsvindt op een locatie met grote culturele waarde, past bij die gedachte: voetbal hoort in alle delen van de samenleving thuis."

Eerst wordt volgend jaar nog het uitgestelde EK 2020 gehouden. De Europese eindronde zou deze zomer verspreid over Europa worden gespeeld, maar is vanwege de coronacrisis een jaar uitgesteld. Nederland is met Amsterdam een van de twaalf gastlanden.

Nieuws

menu