Los Angeles Lakers dragen NBA-titel op aan overleden Kobe Bryant

Los Angeles Lakers dragen NBA-titel op aan overleden Kobe Bryant ANP

De basketballers van Los Angeles Lakers, die maandagnacht de zeventiende NBA-titel grepen na de 106-93 zege op Miami Heat, droegen de overwinning op aan Kobe Bryant. De iconische basketballer overleed in januari als gevolg van een helikoptercrash.

De dood van Bryant, zijn 13-jarige dochter Gianna en zeven anderen inzittenden schokte de NBA-wereld, maar ook de wereld daarbuiten. Bryant won vijf titels in twintig seizoenen met de Lakers en wordt beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden.

"Hij was een grote broer voor ons allemaal en we hebben dit voor hem gedaan", vertelde Bryants teamgenoot Anthony Davis na het behalen van de titel. "We wilden hem niet in de steek laten. Ik weet dat hij vanaf boven op ons neerkijkt en trots op ons is. Het betekent veel voor ons."

Laat in de wedstrijd tegen Miami Heat kwamen de spelers van de Lakers bijeen voor het roepen van de kreet: "Een, twee, drie, Mamba!", verwijzend naar Bryants bijnaam. In Los Angeles liepen de fans op straat terwijl ze "Kobe! Kobe!" zongen.

Manager van de Lakers, Jeanie Buss, erkende de bitterzoete aard van het vieren van de eerste titel sinds 2010 zonder Bryant. "We hebben een hartverscheurende tragedie meegemaakt met het verlies van onze geliefde Kobe Bryant en Gianna," zei ze. "Laat deze trofee een herinnering zijn aan dat wanneer we samenkomen en geloven in elkaar, er ongelooflijke dingen kunnen gebeuren."

Nieuws

menu