Lodeweges: lijn van Koeman met Oranje doortrekken

Lodeweges: lijn van Koeman met Oranje doortrekken

Lodeweges: lijn van Koeman met Oranje doortrekken ANP

Dwight Lodeweges wil met het Nederlands voetbalelftal de lijn van voor de coronacrisis doortrekken. Dat zei de bondscoach ad interim, die vrijdag voor de eerste keer zijn selectie bekendmaakte. "Heel jammer dat Ronald Koeman weg is", aldus Lodeweges over zijn voorganger.

Koeman is inmiddels vertrokken naar Barcelona. Lodeweges: "Met hem hebben we ruim 2 jaar geleden een nieuw traject ingezet. Dat liep heel goed. Ronald speelde daar natuurlijk een voorname rol in. We willen op deze voet verder. En we willen plezier maken. Het is fijn dat we maandag eindelijk weer samen komen."

Lodeweges is, vooralsnog tijdelijk, de baas. "Ik loop natuurlijk al een tijdje mee in het voetbal", sprak de ervaren man. "Maar dit is hartstikke spannend. Ik houd van voetbal en vind het prachtig om ook dit mee te maken."

Daley Blind

Hij stond even stil bij Daley Blind, de Ajacied die deze week in een oefenduel mogelijk opnieuw last kreeg van hartproblemen. "Ik ben enorm geschrokken toen Daley weer naar de grond ging", aldus Lodeweges. "Uiteraard hebben we hem niet opgeroepen. Laten we hem alle tijd geven om te herstellen."

Mohamed Ihattaren (PSV), Perr Schuurs (Ajax) en Owen Wijndal (AZ) zijn nieuw in de selectie. Lodeweges: "Op de eerste plaats natuurlijk omdat het goede voetballers zijn, dat hebben ze in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bevestigd. Het gaat echter niet alleen om voetbal, maar ook om arbeid en hoe ga je met teleurstellingen om. Op meerdere fronten hebben ze aan onze verwachtingen voldaan."