Lodeweges bij Oranje ook assistent onder De Boer

Lodeweges bij Oranje ook assistent onder De Boer ANP

Dwight Lodeweges blijft assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De nieuwe bondscoach Frank de Boer gaf vrijdag bij zijn presentatie aan graag met hem verder te willen. Ook Maarten Stekelenburg (assistent) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer) blijven deel uitmaken van de technische staf.

De Boer vergeleek de 62-jarige Lodeweges met Hennie Spijkerman, met wie hij jarenlang samenwerkte bij Ajax. "Ik krijg dezelfde energie weer terug", aldus De Boer na een gesprek met Lodeweges. De nieuwe bondscoach sprak ook met aanvoerder Virgil van Dijk. De Boer: "Ze willen op dezelfde lijn door. Zou gek zijn als dat niet zo zou zijn. Iedereen is weer trots. Ik denk dat ik wel overeenkomsten heb met Ronald Koeman. Maar ik heb wel een eigen stijl en identiteit."

Lodeweges zat de voorbije wedstrijden in de Nations League tijdelijk als bondscoach op de bank. Het is nooit een optie geweest om met hem door te gaan, zei Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB. "We zien Dwight als een geweldige assistent. Dat vindt hij zelf ook."

Het is de bedoeling dat Ruud van Nistelrooij bij het EK in 2021 aan de technische staf wordt toegevoegd als assistent. Hoogma ziet in de toekomst ook een rol weggelegd voor Wesley Sneijder. De recordinternational start binnenkort met een trainerscursus. "Dat is wel zo'n type die ik als assistent zie. Dat 'straatse', zich begeven tussen de spelersgroep. Dat zie ik wel bij hem", aldus Hoogma.

Nieuws

menu