Liverpool zonder doelman Alisson tegen Ajax

Liverpool zonder doelman Alisson tegen Ajax ANP

Liverpool komt over twee weken zonder doelman Alisson Becker naar Amsterdam voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League, tegen Ajax. De Braziliaan liep zaterdag op de training een schouderblessure op. Met Adrián in plaats van Alisson onder de lat ging Liverpool een dag later hard onderuit bij Aston Villa (7-2).

"Twee spelers botsten tijdens de training tegen elkaar op. De ene stond op, de andere niet", zei trainer Jürgen Klopp. "En dat was 'Ali'. De blessure had nog een stuk erger kunnen zijn, dat is zeker. Maar het is in ieder geval duidelijk dat hij na de interlandperiode tegen Everton niet kan meedoen. Het zou kunnen dat hij over vier weken weer beschikbaar is, maar zes weken is realistischer." Ajax ontvangt de Engelse kampioen op woensdag 21 oktober in de Johan Cruijff ArenA.

Adrián, de Spaanse reservekeeper van Liverpool, ging tegen Aston Villa in de fout bij de openingstreffer. "Maar aan de andere tegentreffers kon hij niets doen", aldus Klopp. "Laat ik het zo zeggen: we hebben hem als team niet echt geholpen. Integendeel zelfs."

Nieuws

menu