Liverpool gaat niet naar Parijs om wraak op Real Madrid te nemen

Liverpool speelt zaterdag in de finale van de Champions League in Parijs niet met het gevoel dat het wraak wil nemen op Real Madrid in de finale van de Champions League. Vier jaar geleden verloor de Engelse topclub in Kiev de eindstrijd van dezelfde tegenstander. "Natuurlijk leeft het gevoel dat we iets willen rechtzetten", zei trainer Jürgen Klopp. "Maar dat is niet ons voornaamste uitgangspunt. We willen met onze manier van spelen een mooie wedstrijd neerzetten. Daar gaat het ons om."

Enigszins omstreden was de zege van Madrid destijds wel. Mohamed Salah viel aan Engelse kant al vrij snel geblesseerd uit, na een duel met Sergio Ramos. Vervolgens ging Liverpool-doelman Loris Karius twee keer in de fout. Onderzoek toonde enkele dagen later aan dat de Duitser tijdens het duel hersenletsel had opgelopen en mogelijk daarom de blunders begin. Beelden toonden later ook aan dat hij een 'elleboog' van Ramos had moeten incasseren, al was achteraf niet vast te stellen of dat incident tot de blessure had geleid.

Wel verdween Karius van Anfield. Met Alisson Becker heeft Liverpool inmiddels een keeper van wereldniveau. "Er is veel veranderd sindsdien", aldus Klopp. "Wij hebben een bepaalde manier van spelen ontwikkeld. Daarmee hebben wij de finale gehaald en op basis van onze speelstijl zullen we de wedstrijd benaderen. Dat is wat ons te doen staat."

Teleurstelling verwerkt

Een jaar na het 'debacle' van Kiev won Liverpool alsnog de Champions League, ten koste van Tottenham Hotspur. Weer een jaar later werd de titel in de Premier League veroverd. Dit jaar was de club al succesvol in de beide nationale bekertoernooien, de League Cup en de FA Cup. De titel ging dit weekeinde echter naar Manchester City, met 1 punt voorsprong op Liverpool.

Die teleurstelling is echter verwerkt, zegt aanvoerder Jordan Henderson. "We waren zondag natuurlijk heel teleurgesteld, maar dat lijkt me logisch. Ik kan echter niet anders dan trots zijn op wat we allemaal hebben bereikt tot nu toe. We beleven een schitterend seizoen en de sfeer is opperbest. Iedereen telt af naar die finale."

Nieuws

menu