Lineker neemt genoegen met kwart minder salaris

Lineker neemt genoegen met kwart minder salaris ANP

Oud-voetballer Gary Lineker blijft nog vijf jaar verbonden aan de Britse publieke omroep BBC. De presentator van Match of the Day verdiende bijna 2 miljoen euro per jaar, maar de komende jaren neemt hij genoegen met een half miljoen per jaar minder, schrijft The Guardian. Hij voerde de afgelopen jaren de lijst van best betaalde presentatoren van de BBC aan.

Lineker heeft de omroep beloofd dat hij zijn tweets "zorgvuldiger zal formuleren". Hij maakte zich de afgelopen jaren geliefd en gehaat omdat hij op het medium bepaald geen blad voor de mond nam, andere celebrities zoals Piers Morgan en Donald Trump op de hak nam en het gebruik van scheldwoorden daarbij niet schuwde.

Tim Davie, de directeur van de BBC, kondigde de deal aan bij de lancering van het jaarverslag van de omroep. Lineker heeft regelmatig de woede van de rechtse media opgewekt voor het tweeten van kritiek op de overheid en brexit. "Gary weet dat hij verantwoordelijkheden heeft tegenover de BBC om zijn gebruik van sociale media," zei Davie daarover.

De loonsverlaging zal Lineker op hetzelfde niveau brengen met de best betaalde vrouw, radiopresentatrice Zoe Ball. De BBC heeft beloofd de salarissen van vrouwen gelijk te schakelen nadat er de afgelopen jaren veel kritiek was op de structureel lagere betaling van vrouwen.

Nieuws

menu